با پیشرفت علم و تکنولوژی، گزینههای مختلفی برای تهویه و برودت محیط تولید شد که چیلر اسکرو یکی از مهمترین و پرکاربردترین آنها به شمار میآید، این نوع از چیلرها به دلیل مزایای مختلف و برتری خاصی که به نسبت سایر چیلرها دارند، محبوبیت بیشتری در میان خریداران دارند.
در صورتی که قصد خرید چیلر اسکرو را دارید، باید ابتدا اطلاعات کاملی درباره ویژگیها و خصوصیات آن کسب کنید تا خرید موفق و رضایتبخشی را انجام دهید. در صورتی که بدون اطلاعات اولیه برای خرید چیلرهای اسکرو اقدام کنید، قطعاً بعد از مدتی با پشیمانی مواجه میشوید. در ادامه این مطلب به شما خواهیم گفت که چیلر اسکرو چیست و چه مزایا و معایبی دارد. همچنین نحوه فعالیت، کاربرد و مدلهای مختلف آن را معرفی میکنیم تا با اطلاعات بیشتری خرید خود را انجام دهید.
بیشتر افراد اطلاعات زیادی درباره چیلرهای اسکرو ندارند، به همین دلیل با این سؤال مواجه میشوند که چیلر اسکرو چیست؟ در پاسخ به این دسته از افراد باید گفت که چیلرهای تراکمی بر اساس نوع کمپرسور به چند دسته مختلف تقسیم میشوند که چیلرهای اسکرو یکی از بهترین و محبوبترین آنها به شمار میآیند. در واقع میتوان گفت که دلیل نامگذاری این نوع از چیلرها بهخاطر استفاده از کمپرسور اسکرو است.
ازآنجاییکه کمپرسور Screw حالت مارپیچی دارد، در برخی از مواقع بهجای چیلر تراکمی اسکرو از اسم چیلر مارپیچی هم استفاده میکنند. معمولاً چیلرهای اسکرو بازدهی بالایی دارند، به همین دلیل محبوبیت آنها به نسبت سایر چیلرها بیشتر است. همچنین چیلرهای تراکمی اسکرو انواع مختلفی دارد که هریک از آنها خصوصیات خاص خود را دارند.
بیشتر بخوانید | چیلر هوا خنک
برای اینکه بهتر بفهمید چیلر اسکرو چیست و درک خوبی درباره این تکنولوژی پیشرفته کسب کنید، باید با نحوه فعالیت آن آشنا شوید. اجزای چیلر Screw زیاد هستند، اما فعالیت آن بیشتر بر پایه چند مؤلفه مختلف از جمله کمپرسور (Compressor)، شیر انبساط (Expansion valve)، کندانسور (Condenser) و اواپراتور (Evaporator) است.
چیلر تراکمی اسکرو فعالیت خود را در چرخه خاصی انجام میدهد که شما باید مراحل اصلی آن آشنایی داشته باشید تا تصویر واضحتری درباره آن پیدا کنید. در ادامه مراحل فعالیت این چیلر را بیان میکنیم:
حال که تا حد زیادی فهمیدید چیلر اسکرو چیست، باید با مهمترین قطعه آن آشنا شوید تا اطلاعات خود را در این زمینه بالاتر ببرید. اسم Screw بهخاطر مارپیچهایی است که در ساختار آن وجود دارد، در واقع هنگامی که ساختار چیلر تراکمی اسکرو را بررسی کنید، دو مارپیچ نر و ماده را مشاهده میکنید که برای ایجاد تراکم در گاز مبرد، خلاف جهت همدیگر میچرخند.
هنگامی که مارپیچها شروع به چرخش کنند، گاز ورودی در فضای بین دو مارپیچ محبوس میشود و همراه با آنها شروع به چرخش میکند. هنگامی که فشار افزایش پیدا کند، گاز میان مارپیچها در قسمت خروجی به سمت کندانسور تخلیه میشود.
معمولاً از کمپرسورهای اسکرو در چیلرهایی با ظرفیت بالا استفاده میکنند. در واقع ظرفیت هریک از آنها به طور تقریبی بین 70 تا 1070 کیلو وات است. ازآنجاییکه کمپرسورهای اسکرو قابلیت ویژهای در تولید برودت دارند و امکان تعمیر را به شما میدهند، معمولا در تمام مصارف تهویه مطبوع، سرمایش فرایندی و نیز تبرید از آنها استفاده میکنند.
کمپرسور اسکرو توسط برندهای مختلفی تولید میشود که برند Bitzer (ساخت آلمان)، Hanbell (ساخت تایوان)، Frascold (ساخت ایتالیا) و Refcomp (ساخت ایتالیا) مهمترین و محبوبترین آنها به شمار میآیند.
بیشتر بخوانید | چیلر اسکرال
علاوه بر کمپرسورهای معمولی که در دستگاههای چیلر اسکرو استفاده میشوند، کمپرسورهای دیگری هم وجود دارند که در شرایط خاص از آنها استفاده میکنند. این کمپرسورها شامل موارد زیر میشوند:
معمولاً تا زمانی که کاربرد چیلر را مورد بررسی قرار ندهید، نمیتوانید بفهمید که چیلر اسکرو چیست و در چه مکانهایی مورداستفاده قرار میگیرد. طراحی و تولید چیلرهای اسکرو در ظرفیت 25 الی 450 تن تبرید انجام میشود، به همین دلیل از آنها در مکانهای صنعتی و بزرگ استفادهمیشود. البته در صورت نیاز به ظرفیتهای بالاتر، میتوان ظرفیت چیلرهای اسکرو را تا 800 تن تبرید بالا برد.
در بیشتر مواقع برای ظرفیتهای کمتر از 100 تن تبرید از چیلر اسکرو استفاده نمیکنند و معمولا خرید چیلر اسکرال را در دستور کار قرار میدهند. همچنین باید بدانید که چیلرهای اسکرو به دلیل بازدهی بیشتر و اعتماد پذیری بالایی که دارند، در ساختمانهایی با ارتفاع بلند کاربرد دارند.
چیلرهای اسکرو انواع مختلفی دارند که بر اساس نحوه دفع حرارت داغ مبرد به دودسته اصلی تقسیم میشوند. در ادامه هریک از این مدلها را معرفی میکنیم:
در ساختار چیلر اسکرو آب خنک از کندانسور نوع آب خنک استفاده شده است. در واقع گرمایی که کندانسور از محیط جذب میکند، به کمک آب به سمت محیط دفع خواهد کرد. استفاده از آب در ساختار این نوع از چیلرها باعث میشود که امکان بالابردن ظرفیت دستگاه تا 1160 تن تبرید امکانپذیر شود و حتی برای مواقعی که به دمای زیر صفر نیاز داشته باشید، مورداستفاده قرار بگیرند.
البته استفاده از آب در ساختار چیلر آب خنک معایب خاصی هم به همراه دارد که مهمترین آنها شامل نیاز به تجهیزات بیشتر در برج خنککننده، مصرف زیاد آب در برج خنککننده و ابعاد بزرگ میشود.
کمبود آب در بیشتر شهرهای ایران و پیشرفت تکنولوژی باعث شده است که استفاده از این نوع چیلرهای اسکرو رایجتر شود. معمولاً از این نوع چیلرها برای ظرفیتهای 50 الی 800 تن تبرید استفاده میشود، اما تا ظرفیت 200 تن رقیب سرسختی به نام چیلر اسکرال دارند. برای انتخاب بهترین چیلر، باید متخصصان بر اساس نوع پروژه چیلر بهتر را انتخاب کنند.
بیشتر بخوایند | طراحی چیلر هوا خنک
چیلر تراکمی اسکرو دارای مزیتهای بسیار زیادی است که از جمله مهمترین و اصلیترین آنها، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
چیلر اسکرو به دلیل حجم کم کمپرسور و تجهیزات کنترلی، فضای زیادی را اشغال نخواهد کرد. با اینکه در مکانهای صنعتی و بزرگ فضای لازم برای چیلرها وجود دارد، اما اگر بخواهید برای مکانهای مسکونی و تجاری از این چیلر استفاده کنید، اشغال فضای کم یک مزیت بسیار عالی به شمار میآید.
بازدهی بالا یکی از بهترین مزیتهای چیلر اسکرو است که محبوبیت آن را در میان افراد مختلف بالا میبرد. در واقع این نوع از چیلرها مصرف انرژی پایینی دارند و خنک کاری آن بیش از حد نیاز نخواهد بود.
در ساختار چیلرهای اسکرو تعداد قطعات متحرک کمتر است. در واقع کمبودن تعداد قطعات متحرک باعث میشود که سایش میان آنها کمتر شود و در نتیجه نیاز به تعمیر، نگهداری و مراقبت از آن تا حد زیادی پایین بیاید.
همانطور که گفتیم، قطعات متحرک چیلر اسکرو سایش کمی باهم دارند و برای مدت طولانی به تعمیر نیاز پیدا نمیکنند. تعداد پایین قطعات متحرک و سایش کمتر آنها باعث افزایش طول عمر چیلر و استفاده از آن برای مدت طولانیتر میشود.
یکی دیگر از مزایای چیلر اسکرو، پایینبودن ارتعاش آن است، در واقع به دلیل کیفیت بالای کمپرسور و تلرانس بسیار پایین بین قطعات، ارتعاش چیلرهای اسکرو به پایینترین حد ممکن میرسد. کاهش ارتعاش چیلر باعث میشود که امکان نصب آن در قسمتهای مختلف وجود داشته باشد. همچنین برخلاف برخی از چیلرها که نیاز به یک بستر بتنی دارند، این چیلر در انواع محلهای مختلف نصب میشود.
با اینکه کمپرسورهای جابهجایی مثبت عملکردی غیرپیوسته و منقطع دارند، اما چیلر اسکرو با وجود برخورداری از کمپرسور جابهجایی مثبت، عملکردی پیوسته دارد. یکی از مزایای پیوسته بودن عملکرد کمپرسور این است که میزان صدای چیلر را پایین میآورد.
در چیلرهای اسکرو میزان روغن به کمک سنسورهای اپتیکی قابلمشاهده است، بنابراین میتوان بهصورت خودکار میزان روغن دستگاه را بدون هیچ زحمت خاصی کنترل کرد.
در انواع کمپرسورهای معمول اسکرو هم میتوان طرفیت را کنترل کرد و شرایط مناسبی را برای تطبیق ظرفیت برودت تولیدی با نیاز پروژه فراهم کرد. امکان کنترل ظرفیت برودتی میتواند راندمان فصلی دستگاه را بالا ببرد و به دلیل کاهش تعداد دفعات خاموش و روشنشدن کمپرسور، طول عمر آن را افزایش دهد.
کمپرسورهای اسکرو دارای اتصال دائم نیستند، یعنی میتوان بهراحتی آنها را باز کرد. درصورتیکه کمپرسور قابلیت باز شدن داشته باشد، در صورت مواجهه با مشکل خاصی قابلیت سرویس و تعمیر تجهیزات آن فراهم میشود.
تزریق مایع زمانی انجام میشود که بخواهید از افزایش دمای روغنی (همراه با مبرد متراکم میشود) جلوگیری کنید. در میان تمام چیلرها، تنها چیلر اسکرو امکان انجام این کار را به شما خواهد داد.
اکونومایزر یک نوع مبدل حرارتی است که در خروجی کندانسور نصب میشود تا دمای مایع حاصل از تقطیر حدود 10 الی 15 درجه کاهش پیدا کند. امکان نصب اکونومایزر مانند تزریق مایع، تنها در چیلر اسکرو قابل انجام است.
بیشتر بخوانید | تفاوت چیلر تراکمی هوا خنک و آب خنک
با اینکه استفاده از چیلر اسکرو مزایای بسیار زیادی به همراه دارد، اما برای آشنایی بهتر با آن، باید معایب آن را هم بشناسید. چیلرهای اسکرو معایب مختلفی دارند که مهمترین آنها شامل موارد زیر میشود.
یکی از مهمترین و اصلیترین معایب چیلر اسکرو، قیمت بالای آن است، این نوع از چیلرها به دلیل تکنولوژی و طراحی پیشرفتهتر، به نسبت مدلهای دیگر قیمت بالاتری دارند.
همانطور که گفتیم، کنترل روغن در چیلر اسکرو بهوسیله سنسورهای خاصی انجام میشود، بنابراین روغنکاری آن به نسبت سایر چیلرها سختتر است. همچنین باید بدانید که این نوع از چیلرها مصرف روغن بیشتری دارند.
با اینکه صدا و ارتعاش چیلرهای اسکرو کم است، اما در مقایسه با چیلرهای تراکمی اسکرال صدای بیشتری دارند. یکی از دلایل مهمی که چیلر اسکرو را برای مکانهای مسکونی و تجاری مناسب نمیبینند، همین سروصدای بیشتر است.
استفاده از چیلر تراکمی اسکرو در ظرفیتهای کم ممنوع است، معمولاً از این نوع چیلرها فقط برای ظرفیتهای بالای 100 تن مبرد استفاده میشود.
در ادامه چیلر اسکرو چیست، به مهمترین و اصلیترین موضوع آن یعنی قیمت دستگاه میرسیم، معمولاً بیشتر افراد بعد از آشنایی با ویژگیها و خصوصیات چیلر تراکمی اسکرو با این سؤال مواجه میشوند که قیمت چیلر Screw چقدر است؟ همانطور که گفتیم، چیلرهای اسکرو به نسبت سایر مدلها قیمت بالاتری دارند، اما برای تعیین قیمت دقیق آنها باید به فاکتورها و عوامل مختلفی دقت کنید. در واقع عوامل مختلفی وجود دارند که بهتنهایی قیمت چیلر تراکمی اسکرو را افزایش و یا کاهش میدهند. مواردی که در ادامه معرفی میکنیم، مهمترین عوامل تأثیرگذار در قیمت چیلر اسکرو هستند:
خریداران علاوه بر چیلر اسکرو چیست، با دغدغههای دیگری هم مواجه میشوند که خرید بهترین و باکیفیتترین نوع چیلر از شرکتهای معتبر یکی از مهمترین آنها به شمار میآید. افزایش اهمیت چیلر باعث شده است تا شرکتهای مختلفی در این حوزه شروع به فعالیت کنند. برای اینکه چیلر با کیفیتی را خریداری کنید، انتخاب بهترین و معتبرترین شرکت اهمیت بسیار زیادی دارد.
اکیاس کلایما یکی از شرکتهای پیشرو در صنعت تهویه مطبوع است که با بیش از 10 سال فعالیت، توانسته محبوبیت و اعتبار بسیار زیادی پیدا کند. مجموعه اکیاس کلایما طیف گستردهای از محصولات را در اختیار شما قرار میدهد که چیلر اسکرو یکی از مهمترین و پرطرفدارترین آنها به شمار میآید. استفاده از تکنولوژی روز دنیا و مهندسین متخصص و باتجربه، باعث میشود که کیفیت محصولات اکیاس کلایما تا حد زیادی افزایش پیدا کند. برای سفارش بهترین چیلر اسکرو متناسب با نیاز خود، کافی است به سایت اکیاس کلایما ekeasclima.com بروید و با مشاوران آنها ارتباط برقرار کنید.
بیشتر بخوانید | تفاوت چیلر هوا خنک و فن کویل
جمعبندی
قبل از اینکه برای خرید چیلرهای اسکرو اقدام خاصی انجام دهید، باید ابتدا بدانید که چیلر اسکرو چیست و چه ویژگیهایی دارد. در واقع قبل از اینکه هزینه زیادی برای خرید چیلر انجام دهید، کسب اطلاعات کامل درباره نحوه فعالیت، مدلهای مختلف، کاربرد، مزایا، معایب، قیمت و نحوه خرید بسیار مهم و ضروری است.
در این مطلب به طور کامل چیلر اسکرو را به همراه تمام این موارد مورد بررسی قرار دادیم تا بیشتر از پیش با این دستگاه پیشرفته آشنا شوید. اگر همچنان درباره چیلر تراکمی اسکرو سؤال خاصی دارید، از طریق بخش کامنتها با ما به اشتراک بگذارید.
از چیلرهای اسکرو برای تناژهای ظرفیتی بالای 100 تن تبرید استفاده میشود.
مهمترین قطعه چیلر Screw کمپرسور است، اما علاوه بر این قطعه مهم، شیر انبساط، کندانسور و اوپراتور هم اهمیت بالایی دارند.
چیلرهای تراکمی اسکرو به دو دسته آب خنک و هوا خنک تقسیم میشوند که چیلرهای هوا خنک کاربرد بیشتری پیدا کردهاند.
انتخاب نوع چیلر (هوا خنک یا آب خنک)، ظرفیت چیلر، نوع کمپرسور، برند کمپرسور برند قطعات و تجهیزات چیلر، کنترلرهای مورد استفاده در چیلر، انتخاب نوع مبرد، کیفیت ساخت دستگاه، نوسانات ارزی و… مهمتورین عواملی هستند که قیمت چیلرهای اسکرو را تعیین میکنند.
هواساز هایژنیک به دلیل کاربرد گستردهشان در صنایع حساس نظیر داروسازی، بیوتکنولوژی، بیمارستانها و صنایع غذایی، نیازمند طراحی و عملکرد بهینه هستند. بهینهسازی عملکرد هواسازهای هایژنیک به کنترل دقیق دما، رطوبت و جلوگیری از آلودگی کمک میکند. در این مقاله به بررسی عوامل کلیدی مؤثر بر عملکرد این تجهیزات و راههای بهبود کارایی آنها میپردازیم. […]
چیلر هوا خنک یکی از انواع چیلرها است که در آن از هوا برای خنک کردن کندانسور استفاده می شود. این نوع چیلرها به دلیل عدم نیاز به برج خنک کننده، هزینه های نصب و نگهداری کمتری نسبت به چیلرهای آب خنک دارند. همچنین، چیلرهای هوا خنک برای کاربردهایی که نیاز به خنک کاری مداوم […]
چیلر هوا خنک یکی از انواع چیلرها است که در آن از هوا برای خنک کردن مبرد استفاده می شود. این چیلرها نسبت به سایر انواع چیلرها، مانند چیلرهای آب خنک، دارای مزایای زیادی هستند، از جمله: نصب و نگهداری آسان هزینه اولیه پایین تر انعطاف پذیری در استفاده کاربرد چیلر هوا خنک چیلرهای هوا […]
اتاق تمیز (Clean Room) محیطی کنترلشده است که در آن سطوح آلودگی، دما، رطوبت و فشار بهدقت تنظیم میشوند. هرگونه خطا در طراحی اتاق تمیز میتواند کیفیت محصولات، عملکرد تجهیزات و سلامت کارکنان را تحت تأثیر قرار دهد. این مقاله به اشتباهات رایج در طراحی اتاق تمیز و راهحلهایی برای جلوگیری از این مشکلات میپردازد. […]
چیلرهای تراکمی هوا خنک و آب خنک هر دو از نوع چیلرهای تراکمی تبخیری هستند که برای تولید آب سرد استفاده می شوند. تفاوت اصلی این دو نوع چیلر در نحوه خنک کردن کندانسور است. چیلر تراکمی هوا خنک چیلر تراکمی هوا خنک از یک کمپرسور، کندانسور، اواپراتور و شیر انبساط تشکیل می شود. در […]
هواسازهای هایژنیک سیستمهای تهویهای هستند که برای حفظ کیفیت هوا و بهداشت در محیطهای حساس به کار میروند. هدف اصلی این سیستمها کنترل دقیق دما، رطوبت و کیفیت هوا برای جلوگیری از ورود آلودگیها و حفظ استانداردهای بهداشتی است. در این مقاله، به بررسی مزایا و معایب هواسازهای هایژنیک در صنایع مختلف پرداخته و اهمیت […]